Danışma psikolojisi; insanların daha etkili ve dolgun olarak yaşamasına yardım etmeyi amaçlayan psikolojinin uygulamalı bir alanıdır. Kendine yardım yöntemlerini kullanır.
Öncelikle hedefimiz çiftler arasında güven ortamı yaratmak, evlilikleri içerisinde doyumlu bir birliktelik, aktif sosyal yaşam ve aile olma becerilerini geliştirmektir.
Kum terapisi sözel olmayan bir terapi çeşididir ve çocuklarda, ergenlerde ve yetişkinlerde kullanılır. Bu teknik; kum, su, yüzlerce minyatür oyuncak ve kum tepsisi kullanılarak uygulanır.
Türkçe karşılığı “Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme” olan EMDR terapisi, kişilerin daha önce yaşadığı kötü deneyimleri ve travmatik yaşantılarından kaynaklanan psikolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi hedefleyen, bilişsel ve davranışsal sorunlarını iyileştiren etkili bir terapi yöntemidir. Travma sonrası oluşabilecek birçok psikolojik rahatsızlığın tedavi sürecinde kullanılabilir.
Özünde içsel durumumuzu, ruhsal travmalarımızı yansıtmada eşsiz bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Dışa vurumcu pratiklerden ve eylemlerden oluşur.
Köklerinden beslenip kanatları ile uçabilen çocuklar için.
Herkes öğrenebilir ama herkes aynı şekilde öğrenemez.
"Yaşamı yorumlayış biçiminiz, hayatta neyin önemli olduğuna dair düşünceniz ile zihinsel ve bedensel sağlığınız arasında güçlü bir bağ vardır." (Sokrates)
Çok yönlü Psikolojik Testler Merkezimizde alanlarında Uzman Klinik Psikologlar tarafından yapılmakta ve yorumlanmaktadır.
Kurumsal Eğitimler kurumlar için olmazsa olmazdır. Kurumların genellikle ihtiyaç duyduğu eğitim konuları aşağıda sıralanmıştır. Her konuda eğitim ihtiyacı veya talebi olduğunda ihtiyaç duyulan eğitimler akademisyen ve uzmanlarımızca hazırlanarak sunulmaktadır.
Daha öncesinde yüz yüze görüşme yaptığımız danışanlarımız ile yapılır.
Ergoterapi, bireyin hayatı boyunca bağımsız olarak yaşamaya başlamak için gerekli becerileri geliştirmelerine yardımcı olan egzersiz, teknik ve aktiviteleri yoluyla destekleyen bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler, hedeflerinize ulaşmanıza ve toplumun aktif bir üyesi olmak için yaşamınız boyunca ihtiyaç duyacağınız becerileri öğrenmenize yardımcı olmak için günlük yaşam becerilerine katılmanıza destek olmaktadır.
Duyu bütünleme terapisi Dr.J.Ayres tarafından çocuklar için geliştirilmiş bir terapi yöntemidir.Bu terapi yöntemi özellikle otizm olmak üzere çocuklarda görülen birçok probleminde çözümünde oldukça etkisi vardır. Çocukların yaşadıkları duyusal olayların nörofizyolojik adaptasyonu ve çocuğun bu duruma uygun adaptif cevabını çıkarması sağlanır.Çocuğun çevresinde olup biten çevresini anlayabilmesinin zeminini hazırlayan alt yapıyı oluşturur. Duyu bütünleme terapisinde asıl hedef seans esnasında eğlenerek ortaya çıkan uygun adaptif cevabı günlük yaşamına entegre etmesidir. Duyu Bütünleme terapisini ergoterapist ya da ayres duyu bütünleme eğitimlerini tamamlamış kişiler tarafından uygulanır.
Çocuklarda yeme bozuklukları; yemek yemeyi reddetme, yemek seçiciliği, katı gıdaya geçişi reddetme, ağza besini alınca kusma öğürme, açlık ve tokluk hissinin hissedilmemesi, yemek yeme süresinde aşırı stresli olma ve sürenin uzunluğu ve ağlama olarak karşımıza çıkabilir. yeme ve beslenme bozukları genetik faktörler, duyusal bütünleme bozukluğu, psikolojik faktörler, anatomik ve fizyolojik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yiyeceklere dokunmayan ya da belli yiyeceklere dokunabilen Yiyecekleri görmeye tahammülü olmayan, yemek esnasında masada bile kalamayan Yiyecek seçiliği yapan ve sadece belli tür yiyecekleri tüketen Besin reddi Çiğneme ve yutmada problem yaşayan Besinleri ağızda tutma Tüple beslenme Yemek yeme ekipmanlarını kullanmakta zorluk. çocuğunuzda bu durumlar mevcutsa çocuğunuzun beslenmeyle ilgili yaşamış olduğu sorunlarını beraber eğlenerek çözmek için varız . Detaylı bilgi almak için ulaşabilirsiniz